Kérdése van? Hívjon minket!  +36709088175

Blog
2023.01.09 18:23

A Nivea anyavállalata, a Beiersdorf „Triple A” fenntarthatósági minősítést kapott a CDP-től

A Nivea anyavállalata, a Beiersdorf „Triple A” fenntarthatósági minősítést kapott a CDP-től

„Az elmúlt években világszerte nagy erőfeszítéseket tettünk üzletünk átalakítása érdekében. A CDP tripla A besorolása elismerése azon erőfeszítéseinknek, hogy iparágunk vezető szerepet töltsön be a környezeti fenntarthatóság terén, nemcsak az ambiciózus célmeghatározás, hanem a cselekvés és az átláthatóság terén is” – mondta Vincent Warnery, a Beiersdorf vezérigazgatója.

Hamburg: A CDP nemzetközi nonprofit szervezet elismerte a Beiersdorf AG fenntarthatósági törekvéseit, a Niveát más bőrápoló termékeket is gyártó cég. A német multinacionális vállalatot a klímaváltozás, az erdők és a vízbiztonság területén a célok kitűzésében, a teljesítményben és az átláthatóságban betöltött vezető szerepéért ismerték el, így mindhárom dimenzióban helyet kapott a CDP tekintélyes „A listán”.

A CDP által az éghajlatváltozásról, az erdőkről és a vízbiztonságról 2022-re több mint 15 000 vállalattól gyűjtött adatok alapján a Beiersdorf egyike annak a tizenkét vállalatnak, amely tripla A-t kapott.

„Rendkívül ambiciózus éghajlati célt tűztünk ki magunk elé: a Scope 1, 2 és 3 kibocsátások abszolút 30%-os csökkentését 2025-ig, és csoportunk éghajlati céljait a Science Based Target Initiative validálja. 2018 óta nagy előrelépést értünk el. A vállalat növekedése ellenére minden területen 12,7%-kal sikerült csökkentenünk a kibocsátást” – mondta Jean-François Pascal, a Beiersdorf vállalati fenntarthatósági alelnöke.

A Beiersdorf AG bőrápoló termékeket és öntapadó termékmegoldásokat fejleszt és forgalmaz. A cég olyan nemzetközi márkák tulajdonosa, mint a NIVEA, az Eucerin, a La Prairie és a Hansaplast/Elastoplast.

A hamburgi székhelyű vállalat 7627 millió eurós árbevételt, valamint 933 millió eurós működési eredményt (EBIT) ért el a 2021-es pénzügyi évben.

A CDP egy globális nonprofit szervezet, amely a világ környezetvédelmi közzétételi rendszerét működteti vállalatok, városok, államok és régiók számára. A 2000-ben alapított, több mint 680 pénzintézettel együttműködve, több mint 130 billió dolláros vagyonnal, a CDP úttörő szerepet játszott a tőkepiacok és a vállalati beszerzések felhasználásával, hogy motiválja a vállalatokat környezeti hatásaik nyilvánosságra hozatalára, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, a vízkészletek védelmére és az erdők védelmére.